BLS & FA – hengenpelastusta opettamassa

Mietin miten aloittaisin ensimmäisen sukellusaiheisen blogini, mutta taitaapa näin tuoreena sukelluskouluttajana aihe löytyä helposti.Eilen aloitin ystäväni Tuomaksen kanssa hengenpelastuksen kouluttamisen sukellusseurassamme Sukellusjaostossa. Aiheena ensimmäisellä kerralla oli BLS provider eli Basic Lifesupport Provider. Suomeksihan tämä kääntyy peruselintoimintojen tukija. Monillekaan ei varmasti DAN sano mitään, mutta alan harrastaja tietävät organisaation olevan Divers Alert Network. Suomessa toki tuntemattomampi, mutta kuitenkin Rajavartiolaitoksen koulutusorganisaatio.
Eilinen kurssipäivä sujui Tuomaksen näpeissä ja minä oli apukouluttajana ja enemmän tai vähemmän uhrin osissa skenaarioharjoituksissamme. Mukavaa oli nähdä loppuillasta loppukokeen suoritettua kurssilaiset oikeasti tekivät hyviä päätelmiä koekysymyksistä ja selvästikin tieto oli mennyt perille. Taidot nyt olivat tietenkin vähän hakusessa, mutta taidot kehittyvät treenaamalla ja kokemusten kautta.
Tänään jatkamme FA eli First Aid eli ensiaputaitojen kanssa. Tänään on minun koetinkivi eli minä istun ohjaajan pallille. Jännittää sopivasti.

DAN

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s