Takuuhuoltoa takuun jälkeen

Kävipä niin, että tuossa viime viikolla sain soiton keskellä päivää kotoa ja langan toisessa päässä ilmoitettiin, että pesutorni-yhdistelmämme kuivuri savuttaa pahasti. Joukko ajatuksia vilisti päässäni – olenhan juuri aloittanut paloturvavälineitä myyvässä insinööritoimistossa myyntipäällikön työt ja viime aikoina pientaloja on palanut poroksi tuhoisin seurauksin.

LG RC8041A3

LG RC8041A3

Kotona kuitenkin kuivuri oli nopeasti kytketty irti sähkövirrasta ja näin ollen poistettu toiminnasta. Onneksi näin. Seuraavaksi pitikin alkaa tarkistelemaan huoltoliikkeitä, jotka ovat kuivausrummun valmistajan eli LG:n virallisia huoltoliikkeitä. KVG!! Häh, ei yhtään täsmällistä osumaa vaan joukko huoltoliikkeitä, jotka huollattavat koko joukon muiden valmistajien masiinoita, mutta ei LG:tä. Nousihan hakutuloksena myös LG:n oma tukisivusto. Se jäikin ainoaksi vaihtoehdoksi. Moniaskeleisen kyselyn jälkeen sivustolla päädyin en minnekään vaan loppukaneetiksi tarjosivat lomaketta, jossa vikaa voisi selitellä tai kysyä jotain tai sitten olla vanhanaikainen ja soittaa tukipuhelimeen. Noh, päätinkin olla old school ja soittaa tukisukkanumeroon. Tukinumeron tuolta puolen vastaili sangen nuorelta kuulostanut ystävällinen nuori nainen joka kertoi ensi töiksi, että lähin huoltoliike on Salossa SCF jonne kannattaisi soitta. Ennen puhelun päättymistä tukihenkilö kertoi mahdollisuudesta reklamoida vaikka tuotteen takuu (2 v) oli jo umpeutunut melkein vuosi sitten. Hän kertoi laittavansa minulle sähköpostiin reklamaatiota varten tarvittavat tiedot. Puhelun jälkeen gmailiini pärähtikin neuvot mitä kaikkea heille (LG) pitäisi lähettää reklamoidessa sen jälkeen kun huoltoliike on tehnyt arvionsa.

SCF huoltoliikeeseen soitinkin sitten hetimiten. Kello oli inan verran yli puoli neljä eikä kukaan vastaa – tyypillistä.. huoltoukot ja asennusäijät elävät omaa elämäänsä, jossa työpäivä alkaa just eikä melkein klo 06 ja loppuu tietenkin klo 14.00, jotta työssäkäyvät eivät varmasti saa kiinni näitä spedejä sen jälkeen. Mutta hei SCF? Huoltoliike, joka on mm. Nokian luurien (nyk. Microsoft…) virallinen huoltoliike ja kivijalkapulju kuitenkin 17.00 asti auki Salon keskustassa. Noh, päätin kokeilla soittoa heti aamusta seuraavana päivänä.
Ähäkutti, ne soittivatkin SCF:stä takaisin heti aamutuimaan. Kerroin asiani ja langan päässä heppu sanoi, että tulevat hakemaan kuivurin kotoa vasta pääsiäisen jälkeen, vievät sen Saloon, tekevät arvion ja lähettävät mulle tiedot sähköpostiin ja sitten voin heittää pallon reklamaationa LG:lle.
Kuivarittoman munajuhlapyhien jälkeen huoltoukot kävivätkin hakemassa kuivurin tiistaina ja  seuraavana päivänä eli keskiviikkona tuli soittoa SCF:ltä puolenpäivän tienoilla kuivurin korjauksesta. Koneen hihna oli löystynyt ja kulunut ja aiheuttanut hankauksesta ilmeisesti savua. SCF:n kaiffari lähetti samat tiedot ja  huoltohinnan (n. 170 €) sähköpostiin reklamaatiota varten.
Kun kaikki tarvittavat tiedot oli käsillä ( laiteyksikön tiedot, huoltoliikkeen arvio, kuitit ostopäivineen/paikkoineen lisättynä vielä omalla kuvauksella tapahtuneesta), laitoin sähköpostia LG:n takuuosastolle. Kello oli karvan yli 13.00 ja ajattelin, että huomiseen tai ylihuomiseen menee ihan takuulla. Toisin kuitenkin kävi – vastaus tuli piirun verran ennen kello 17.00. KYLLÄ, takuuhuoltona menee eli reklamaationa menee. Hyvä, kiitos, jes!

Seuraavana päivänä SCF:n jamppa sitten soitti, että hekin saivat saman tiedon ja aloittavat vaihtamaan hihnaa. Laite toimitettaisiin kotiin perjantaina 25. päivä. Näin sitten kävikin.
Tänään olenkin viettänyt ronskilla kädellä pyykkipäivää ja huudattanut molempia pesutornin vempeleitä urakalla ja näemmä muu jengi täällä jatkaa siitä mihin jäin.

Ei voi muutakuin nostaa hattua, että vielä on yrityksiä, jotka eivät noudata luvattua 2 vuoden takuuta vaan antavat asiakkailleen vieläkin parempaa palvelua. Taidan jatkossa vakavasti miettiä aina mahdollisesti korealaisen ostamista jos kuluttajaa arvostetaan näin paljon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s